kde nás najdete

napište nám
autor stránek

přečtěte si

Tanec je pro mne brána do jiného světa

okruhy činností

Okruhy činností ANV pro období 2014 – 2018,
schválené VH dne 23. 4. 2014 v Praze

• Pokračovat ve formách výměny zkušeností a dalšího vzájemného vzdělávání se v podobě osvědčených workshopů. Je nutné samozřejmě hledat nová témata, která mohou být i v řadě případů mnohem užší a vyhraněnější a od toho se také budou odvíjet i nižší počty účastníků, ale v každém případě je nutné nadále využívat poznatků, získaných z workshopů, pro jednání s dalšími partnery.
• Pokračovat v posílení významu ANV ve vztahu k dotčeným vrcholovým státním institucím (MŠMT, MPSV, MS, MV, MZ), jakož i k politickým reprezentacím ČR – parlament, senát, ale i krajům. Na stejném základě pak hledat spolupráci s NGO, sdruženími a dalšími organizacemi, působících na poli ústavní a ochranné výchovy (především FICE).
• Prohlubovat kontakty s odborníky ze zahraničí – především ze Slovenska; najít a navázat komunikaci s odborníky ze sousedních států Německa, Rakouska a Polska. Využívat přenosů jejich zkušeností pro práci ANV.
• Nadále pokračovat v hledání cest k pozitivní prezentaci zařízení pro ústavní a ochrannou výchovu v médiích a ve vztahu k veřejnosti obecně. Tento úkol musí být i nadále samozřejmou povinností všech členů ANV.
• Podpora komunikace členské základny a orgánů ANV. Zvyšovat kvalitu oficiálních webových stránek www.asociacenahradnivychovy.cz . Zároveň by bylo vhodné, aby se ANV dokázala shodnout na výběru a zavedení loga a doprovázejícího grafického manuálu tak, abychom i z hlediska PR byli moderní institucí i s těmito „drobnostmi“.
• Vyjasnit stav členské základny tak, aby všichni členové byli aktivní stran svých práv i povinností, aby se nevytvářely „černé duše“ a pohled na ANV tak byl kdykoliv naprosto jasný a transparentní v počtu jejích členů a z toho odvozené síly zařízení, které zastupuje.
• Pověřit budoucí Radu ANV, aby našla cesty jak finančně ohodnotit především členy budoucího VV (ale i případné další aktivní členy ANV – např. pověřené úkoly v určitých specifických záležitostech) a to zcela určitě v jejich provozních nákladech, souvisejících s jejich prací pro ANV. Zvážit, zda nemotivovat jejich aktivity i jednorázovými ročními odměnami tak, jak je to běžné např. v zastupitelstvech obcí. Běžný administrativní a účetní servis ocenit přiměřenou částkou ve vztahu k jednotlivcům nebo subjektům, který jej vykonávají.